+ Konuyu Cevapla + Yeni Konu Aç
Toplam 16 Sayfadan 1. Sayfa 12311 ... SonuncuSonuncu
Toplam 152 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree2Beğeni

Kumsaldaki İzler

Yalnız Düşler Sakinleri Ortamı Katagorisinde ve  Kişiye Özel Sayfalar Forumunda Bulunan  Kumsaldaki İzler Konusunu Görüntülemektesiniz.=>Sadece Üyeler Linkleri Görebilir... Önce sımsıcak bir “merhaba !…” Ey sevgili; Geciktim !.. Bilinmez yollardan sana geldim Yol yorgunuyum üstelik Kendime gelmeye çalışıyorum… Bavuluma önce hasretini Sonra sevgini yerleştirip aşk ına sürükledi ayaklarım Ben sendeyim ey sevgili Seninleyim… Gözlerim gözlerinin âşinası Yüreğim yüreğinin delisi… Kafesinde göğsüm gümbür gümbür Güvercin soluması serçe yavrusu düşü Güllerin gülüşü bizimkisi… Kar çiçeklerinin döne döne inişi Sarmaşığın güneşte ışıması… Biliyor musun ellerini yadırgamadı ellerim Ellerimle koymuş gibi buldum Sıcacık… Gözlerinden kalbime aktı yüreğin… Çözme hemen yüreğinin Bağcıklarını… Önce oturup içelim birbirimizi Bir kahve fincanından… aşk iksiri olsun tadı Dur hele ! Bir yere yerleşmeliyim şuracıkta Omuzbaşında yürek sıcaklığında… Açayım şu bavulu da; Hasretini dereyim hele… Dedim ya; Yol yorgunuyum Bilinmez uzaklardan sana geldim sana.... Hadi; Şimdi açılalım birbirimize; Yüzme biliyor musun? Boğulmasın birimiz diğerinde… Hesaplamadan kaç kulaç attığımızı Pupa yelken gidelim sevda ummanında… Yazalım adımızı bembeyaz köpüklere Kalpler çizelim altın sarısı kumlara Baş harfi sen son harfi ben… Diyorum ki; İki okyanus arası olsak seninle Kaldırsak aradaki sınırı Ve yılların yakasından tutup atsak … Terin terimde gözbebeğin can evimde olsa…. Suyun suda kayboluşu neyse Biz de kaybolsak aynasında suların… Diyorum ki Mantığınla sevme beni can… Ruhunla yüreğinle sev… Ölçüye tartıya gelmez aşk Mesafeleri sıfırlayan Kantarları eğen Ölçüleri deli eden Saatleri tuz buz edendir aşk biliyorsun can… Bak yanındayım işte !... Yüreğini yüreğime Kilitledim can Kilitledim gözlerini gözlerime… Ellerin ellerimin kelepçesi oldu bak… Hadi gel birlikte atalım Düğüm düğüm örelim Gök kuşağı renginde aşk ın sonsuz kemendini… Ey sevgili..! Bir fincan''dan sevgi yudumlayıp aşk iksiri içtim Bundan böyle Ölümsüz sevdan yüreğimde… Cennetine mavi bir deniz Asumanın en parlak yıldızı olurum… Bir sevmelik canım vardı Bak onu da yüreğine bıraktım. Ben bende değilim Ben sende yaşıyorum Canımın içi.! Sende Alıntı...

..::KuMSaL::.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Gül Kumsaldaki İzler

Kumsaldaki İzler

Sadece Üyeler Linkleri Görebilir...
    Önce sımsıcak bir “merhaba !…”
    Ey sevgili; Geciktim !..
    Bilinmez yollardan sana geldim
    Yol yorgunuyum üstelik
    Kendime gelmeye çalışıyorum…

Bavuluma önce hasretini
    Sonra sevgini yerleştirip
    aşkına sürükledi ayaklarım
    Ben sendeyim ey sevgili
    Seninleyim…

Gözlerim gözlerinin âşinası
    Yüreğim yüreğinin delisi…
    Kafesinde göğsüm gümbür gümbür
    Güvercin soluması serçe yavrusu düşü
    Güllerin gülüşü bizimkisi…
    Kar çiçeklerinin döne döne inişi
    Sarmaşığın güneşte ışıması…
    Biliyor musun ellerini yadırgamadı ellerim
    Ellerimle koymuş gibi buldum
    Sıcacık…
    Gözlerinden kalbime aktı yüreğin…

Çözme hemen yüreğinin
    Bağcıklarını…
    Önce oturup içelim birbirimizi
    Bir kahve fincanından…
    aşk iksiri olsun tadı
    Dur hele !
    Bir yere yerleşmeliyim şuracıkta
    Omuzbaşında yürek sıcaklığında…
    Açayım şu bavulu da;
    Hasretini dereyim hele…
    Dedim ya;
    Yol yorgunuyum
    Bilinmez uzaklardan sana geldim sana....

Hadi; Şimdi açılalım birbirimize;
    Yüzme biliyor musun?
    Boğulmasın birimiz diğerinde…
    Hesaplamadan kaç kulaç attığımızı
    Pupa yelken gidelim sevda ummanında…
    Yazalım adımızı bembeyaz köpüklere
    Kalpler çizelim altın sarısı kumlara
    Baş harfi sen son harfi ben…

Diyorum ki;
    İki okyanus arası olsak seninle
    Kaldırsak aradaki sınırı
    Ve yılların yakasından tutup atsak …
    Terin terimde gözbebeğin can evimde olsa….
    Suyun suda kayboluşu neyse
    Biz de kaybolsak aynasında suların…

Diyorum ki
    Mantığınla sevme beni can…
    Ruhunla yüreğinle sev…
    Ölçüye tartıya gelmez aşk
    Mesafeleri sıfırlayan
    Kantarları eğen
    Ölçüleri deli eden
    Saatleri tuz buz edendir aşk biliyorsun can…

Bak yanındayım işte !...
    Yüreğini yüreğime
    Kilitledim can
    Kilitledim gözlerini gözlerime…
    Ellerin ellerimin kelepçesi oldu bak…
    Hadi gel birlikte atalım
    Düğüm düğüm örelim
    Gök kuşağı renginde
    aşkın sonsuz kemendini…

Ey sevgili..!
    Bir fincan''dan sevgi yudumlayıp
    aşk iksiri içtim
    Bundan böyle
    Ölümsüz sevdan yüreğimde…
    Cennetine mavi bir deniz
    Asumanın en parlak yıldızı olurum…
    Bir sevmelik canım vardı
    Bak onu da yüreğine bıraktım.
    Ben bende değilim
    Ben sende yaşıyorum
    Canımın içi.! Sende

Alıntı
    Sana affedilemeyecek kadar büyük hata yapan birine akıl sınırlarının bittiği yerden başlayacak ceza vermek istiyorsan; bütün samimiyetinle affet. Hissedilen her şeyi arşivleyen kader kendisiyle en iyi biçimde ilgilenecektir ..

Şems-i Tebrizi

Az insan çok huzur!...

Günler Taşır Ruhuma Gözlerin

Lal olmuş şarkılarda çığlıklarla büyüyen bendini aşan seldim
    Nakaratlı gözlerindeki vurgun yeşile en güzel geceleri serdim
    İsimsiz şiirlerime adını verdim en uzak yıldızına gönül verdim
    Üşüdüm yüreğindeki ırmaklarda nice mevsimler seni bekledim
    Günler taşıdı ruhuma gözlerin çiçeklerin en soylusunda sevdim
    Nurlu göğsünde çocuktum bana en yaşanası bayramları verdin

Ağrılı bir gün daha saklandı geçmişine. Turunu tamamladı saatler ve yeniden döndü çark kendine. Göz uykuyu düşler ruh düşün ziyaretini özler bir garip döngüdür asırlardır böyle döner. Yaşamak denilen yafta gülüm bir dolu bir boş bardak dökülen doldurulan sularla zemzem avuntuları hacminde gizler.

Kıyılarına yaşam çarpan bütün dalgalı denizlerin derinliklerinde bir dingin koy vardır. Dudak kaçıran tuzlu pastillerde yakamozlar denizlerin gölgesini koynunda saklayan masum bir aydır. Çoğuldur gözyaşı bir kemana ruhla eşlik eden sessiz bir yaydır. Virane gönlümüzün ovalarına çiy düşer geceleri ömür yongası yeşil bakan bir dal parçası gibi zamanla büker belini hüzün sevdanın damarında demlenen koyu bir çaydır.

Kaybetmenin en dağınık yataklarını terk edince gülüşlerimizin buğusunu unuturuz aynalarda. aşkın bütün mutluluk resimlerinde en belirgin eksiklik embriyo gülüşlerimizdir. Hayatın derin izlerine battıkça kanayan topuklarımıza taşlar sürmemiz bundandır. Dönüş başlayınca perdeler aralanır sahnelere. Işık yüze yansır gül dalında sararır avuçlarımızda kalan her mevsim hüznü yansıtan mağrur bir kınadır.

Akışkan bir dereye mazisini sordum geceyi izlerken yaşlı bağrına taş bastı bir şey söylemedi. Uzaklara çok uzaklara yürüyordu ‘dereyim’ dedi denizleri özlerdi bir dal attım bağrına dala baktı ‘rotan meçhule mi’? dedi. Yıldızların koynunda sabahlardı sevdalı ne mektuplar ne kırık güller bilirdi. Sır vermedi adam izmaritinden son nefesi çekti ve nehre gülümsedi ‘sevdamı al ve götür uzaklara sen bir duru nehirsin sevda senin neyine aşk adamı’? deyiverdi.

Yankılanınca özlemin ıslığı dün unutulur an bugün olur. Kemikte iğne yürümez gülüm kalp ağrısı biliriz ki hüzünle hep yoldaş olur. Güneş ısıtınca bedeni yara dikişlerden kurtulur mevsim ilkbaharla dost olur. Gürül gürül bir ormandayım seninle kar olsa dalında ne olmasa ne olur. aşk kirletilemeyen bir gömlekçe gülümser üzerimde yakışsa ne yakışmasa ne olur. Sevdanın kandilleri yanıyor içerimde yolum yolundur mevsimler dönse ne dönmese ne olur.

Gamzelerindeki sevda oyalarına nurunu dökerdi yüreğimdeki sevdalı kız. Ay düşerdi sevdasına yürürken beyaz karlarda alnıma. Kurt ulumalarıyla köyler geçer onu bulurdum. Ocaktaki aşıma gülüşünü düşürürdü yatağındaki gergeflere bedenimi bırakınca. Usulca üflerdi isli lambayı yârim diye içime sokulurdu. Bir türkü olurdu o an dilimde ve dokunurdum sevdalı yüreğimin mızrabına; ‘gecenin ateşini içime narla geliyorum sevdam yanık şarkılarla’.

Dökülmüş ırmaklara can veren bakışlarınla sonbaharlar asardım sonra sevdanın dallarına. Seni beklediğim bütün kapalı kapılardan başkaları çıksa da ben sana yolluyordum mahcup gülüşlerimi. Az sonra ellerini tutmanın sıcacık coşkusu gözlerindeki dingin limanların kokusu ile bir vapura atardık çocuk kalplerimizi. Gemiler demirlerini bırakırdı maviliklere ve biz dudaklarımızı birbirinde unuturduk.

Kabardıkça ruhumuzun kuyuları kristal yansımalı istasyonlarda gölgemizin aksini arardık. Yangın sarmalıyla şehirler geçip yolculuk düşlerimizi soğuk camlara yaslardık birlikte. En dermansız yaralardan kabuk düşünce kan sızar ansız bedene çağrılar yanıt bulmaz kol gövdeyi sarmaz olurdu. Damağımızdaki tuzlu yutkunuşlarla sorumuza küserdi hüznümüz çoğalırdı yeniden yakarımız. Solardı koklanmayan en ölümsüz güllerimiz.

Bitmez sana olan özlemim bitmesin. Dinmez ruhuma yağan yağmurun varsın dinmesin be gülüm. İçimdeki büyünün tılsımları dilerim ki hiç sönmesin. Sevginin kollarında huysuz bir bebeğim sevdan var oldukça bu bebek dile ki asla büyümesin. Senin aşkının kollarında öleyim istersen sensiz bir dünyada ölümsüzlük var deseler neyleyim.

Sevmenin en kalın kitaplarından indirdim nurlu ismini. Dolunay mevsimlerinde çağırmak için nefesini. Buğulu bakışlarına günüm dedim aşkların yüreğinde kalabilmek için seni nedensiz de sevdim. Onca kavganın içinden ayırdım varlığını göğsünde büyümeyi diledim çocuklar gibi. Bir dilim ekmeğim oldun direncimin en tılsımlı bayrağı oldun dalgalandın sevdamın en gerçek üstü romanı gibi bir öykünün ölümsüzlüğünde seni bir seni buldum. Dol içime sevdam sen bu gece yüreğime doğdun.

En son cümlem düşmeden sevda günlüğüme senin sularında arındım senin ruhundaki rengârenk gökkuşaklarına tutundum. Bir yıldız geçişiydi merhaban en zorlu yollardan geçerek aşkının tahtına kuruldum. Gözlerindeki engin ovalarda seninle yetiştim bağrında her gün açan eşsiz güllerle kendimden geçtim. Şiirlerime nefes gibi doldun gönlümün sultanı oldun seninle bambaşka bir adam oldum. Gecenin tülbendinden yağmuru geçir ve uzan şimdi kurumuş dudaklarıma. Bedenime sürdüğün iksirle sokul en yaşanası düşlerime. Bir çocuk sesine uyanır gibi uyan ruhuma ve salla beni sonsuza kadar en ölümsüz tutkularla.

Yüzyıllık bir sevda gibi geniş yüreğinin ırmaklarında kulaçlıyorum şimdi yaşamı. Her sabah günüme doğuyor sevdalı yüzün. Özlemim gülücüklerinin sofrasına kuruluyor kavim bakışlarında suskularımın bütün kalıntıları arınıyor ve akıyorum doygun topraklarının yüzeyinde. Her gün güzelliğinin slâytlarıyla geçiyorum kendimden ıssız bir kentin kara bulutları kalkıyor üzerimden.

Bundan böyle en büyük acıların kazanında olsam da seni düşünürüm seni ve sevgini. Sevda gömleğini giymişim gülüm sen kokar bütün dikişleri. Koparsalar dallarımı sökseler düşlerimi aman demem sevdanla çiğnerim en sert zehirleri. Gözlerinde biriken damlaları bana sakla sevdamın ovalarına salayım onu. Boy boy sevgiler ekeyim kutsal toprağına bir mevsim geçmeden sevelim mini mini umutlar sarmala yüreğinde bir iken bin olayım. aşkının dağlarında ölümsüzlükle dolanayım eşkıyan olayım. Seni sevmenin krallığında dünyaya rest çeken bir adam olayım.

Bu şiirin hikayesi:
    Masallarla yoğrulduğumuz bu çelişkili hayatın zorlu yollarında her gün şölenler kurarız seven gönlümüze. En uzun düşlerle yürüyüp en ölümsüz gülüşlerle büyüyüp ruhumuzun kutsal kozalarında sevdayı saklarız ipeksi rüyalarımızda okşamak için. Mutluluk limanlarında her sarılış yeni bir umudun resmidir kendinden uzaklaşanlar mağlup sevdaya ve sevgiye sarılanlar bunun için ölümsüzdür.

Alıntı
    Sana affedilemeyecek kadar büyük hata yapan birine akıl sınırlarının bittiği yerden başlayacak ceza vermek istiyorsan; bütün samimiyetinle affet. Hissedilen her şeyi arşivleyen kader kendisiyle en iyi biçimde ilgilenecektir ..

Şems-i Tebrizi

Az insan çok huzur!...

.[Rapunzel]. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sayfan hayirli olsun Denizim

Sadece Üyeler Linkleri Görebilir... ›› Annesinden dayak yediği haLde yine de 'Anne' diye ağLayan bir çocuktur ~ aşkSadece Üyeler Linkleri Görebilir...

sağolasın Perim

Şems-i Tebrizi

Az insan çok huzur!...

Sana Hep Ben Gibi Başlamak İstiyorum

Yüreğimin mavi damlası
    aynaya yansıyan yüzüm değişmiş
    içimden avaz avaz haykırıyorum Sen yoksun diye
    gece vaktinin kanayan karasıyla
    kaç kez gebe kaldım yürek yarama
    kaç kez gül döktüm Sen topraklarına göresin diye
    kaç kez satırlarımın arasına gizledim
    yüreğimin “Sen yarısı”nı gölgelerin kuytusundabir bilsen…

şimdi yıldızlar seyrederken buz gibi geceyi
    temmuzları sarıyorum düşlerimdeki günah tohumlarına
    alnımda terlerimin çisesi…
    başak vermeye dem tutan ekin gibiyim Sana
    öylesine dolu
    öylesine yazgılı…

azıcık fark edebilsen
    azıcık görebilsen

sadece içimde bir yerlerdeyim
    daha derinlerde
    gizemlerimde gizleniyorum
    yalnızlığımı ağlıyorum
    yalnızlığımı haykırıyorum yankı kayalara
    sesimde Seni bulurum diye…
    serseri rüzgarlar esiyor aşkımın dört köşesinden
    gönlümün varoşlarını ateşe veren…
    bir bak
    şimdi tam zamanı
    bir bak bu yüreğe
    dön bir bak…
    öyle içim kabarıyorkabarıyor…
    gözlerimden yaşlar ha aktı ha akacak
    öyle hisli…
    öyle içli…
    bir yumruk oturuyor boğazıma düğüm düğüm…
    öyle tütüyorsun …burcu burcu…
    kendi kalbimin sesini haykırıyorum Sana…
    yalnız kendi…
    ve sessizce…
    hadi sokulll
    sokul sonbahar soğuğu yemiş gibi üşüyen yüreğime
    Sensizlik sonsuz bir dev…
    büyüyen bir yalnızlık
    ve sönmeyen bir volkan yokluğun…

Sana hep başlamak istiyorum; inkıtalara uğramadan
    Sana hep ben gibi başlamak istiyorum; düzyalınkarmaşıksız…
    hadisokul sessizce arkadan
    hadi sarıl sımsıkı içten…
    hadi ben gibi…

Alıntı….

Şems-i Tebrizi

Az insan çok huzur!...

Günün birinde birisi karşınıza geçip 'Mesafeler aşkı öldürür' derse buna şiddetle karşı çıkın.

Çünkü aşk dil din ırk ve kilometre tanımaz...

Ayrı şehirlerde hatta başka ülkelerde de olsanız bile 'seviyorsanız' bunun bir engel olmadığını anlarsınız.

Bazen aynı anda telefonlara sarılırsınız bazen de eş zamanlı mesajlar çekersiniz sevdiğinize.

Bu özel anlara şaşırırsınız ama inanırsınız.

Bunun tek açıklaması seviyorsunuzdur seviyordur...
    Her zamankinden daha fazla hasret anlamı yüklenmiş şarkıları

Dinlemeye başlarsınız özlem dolu şiirler okumaya iter sevginiz sizi.

Hiç umulmadık anlarda gözleriniz dolabilir ağlamak istersiniz...

Yaşamdaki her güzelliği uzaktaki sevgilinize adamaya başlarsınız.

Artık yağan yağmur daha farklı hislere götürür sizi.

Gördüğünüz gökkuşağının doğu ile batıyı renkleriyle birbirine
    bağlaması da uzaklardaki sevdanızı hatırlatır usul usul...

Bazı zamanlar içinize bir ateş düşer...

Sevdiğinizle özlem denizinde yüzerken ona dokunmak yüzüne doya doya bakmak istersiniz.

İlk uçakla ya da ilk otobüsle karşısına çıkarsınız.

Elinizdeki çiçekleri ona verdiğiniz an onun gözündeki mutluluğu görüp aşkın en kutsal ödülünü alırsınız.

Her görüşme yürekleri daha da büyütür ve kocaman harflerle 'aşk'ı gönül defterinize yazarsınız.

Ancak akrep ile yelkovanın yarışı devam eder ve saatlerin her zamankinden daha çabuk tükendiğine şahit olursunuz sevdiğinizin yanında.

Dönüş yolculuğunda bir sonraki buluşmanın hayalleri sizi sararken yolların ve dağların sevginize şahit olmasından memnuniyet duyarsınız.

İşte uzaklarda aşkı böyle benzer tekrarlarla yaşarsınız ayrı şehirlerin inadına...

Ve biri günün birinde karşınıza geçip size 'Mesafeler aşkı öldürür' derse buna şiddetle karşı çıkarsınız!

Çünkü aşkın dil din ırk ve kilometre tanımadığını herkese en iyi siz anlatırsınız...

ALINTI

Şems-i Tebrizi

Az insan çok huzur!...

Canım yalnızca sevmek istiyor seni. Öncesinin ve sonrasının arasına alıp değil alışılmış bir tören gibi değil. Hiç dokunmadanbelki de gözlerine bakmadan konuşmadan belki belki de her zaman yaptığımız gibi değil..

Canım yalnızca sevmek istiyor seni Unutuptekrar hatırladığım çok sevdiğim bir şarkıyı hiç bıkmadan defalarca ara vermeden içten içe mırıldanıp zamandan koparıp alır gibi..

Canım yalnızca sevmek istiyor seni Saçlarını yüzünden ayırıpgözlerini kirpiklerinden ellerini bileklerindenismini bedeninden ayırıp ayrı ayrı bir evin odalarını gezer gibikeşfeder gibi ilk kez ve merakla ve hayranlıklabir kırmızının detayında dakikalarca takılıp bakar gibi canım yalnızca sevmek istiyor seni..

Canım yalnızca sevmek istiyor seni nereye varacağını bilmediğim bir kaçamak yolculuğa sırf aklıma esti diyesevdiğim hiçbir eşyayı almadan yanıma çıkar gibi. .Süregelen bir sevgiyle değilöğretilmemişbilmediğimiz biçimlerde kuşların kanatlarını açıpözgürlüğe süzülmesine yarayan içgüdüleriyle içimden geldiği gibi canım yalnızca sevmek istiyor seni.Tarifsiz bir hisle sevmek istiyorum seni.

Tatlıekşi ya da tuzlu değilbilmediğim bir tatlabir duyguyla. Öylebir meyvenin tadını alırbir kitabın adını okur gibi değil; bir yaz günü tenine vuran sıcaklığı gibi güneşin... zemheri akşamında denizden esen rüzgarların içine işlediği yosun kokuları gibianlatamadığın ama bırakmak istemediğinbitmesini istemedigin bir hisle..

***CANIM YALNIZCA SEVMEK İSTİYOR SENİ***

Şems-i Tebrizi

Az insan çok huzur!...

GÜZEL OLAN SEVGİLİ DEĞİL SEVGİLİ OLAN GÜZELDİR!

Uyan bak ne güzel doğmuş bugün güneş’ diyordu uzaklardan bir ses bu sabah. Ona göre aydınlık getiriyordu doğan güneş pozitif bakmasını sağlıyordu mutlu ediyordu böylece kendini. Yeni güne sapasağlam başlıyordu her sabah. Ne kadar mutluluk doluydu tahmin edemezsiniz.
    Sonra yine uzaklarda bir ses ’Hala uykum var kapatın perdeleri’ diyerek başlamıştı yeni güne bu sabah. Birileri bişeyler söylüyordu ama o duymuyordu bile bunları. Bir an sevdiğinin sözleri aksetti kulağına; ’Bak ne güzel doğmuş bugün güneş...’
    Kafasını gömerken yastığına hala bu sözleri düşünüyordu istemsizce beyni. Sonra irkildi birden; Ben neden güzel göremedim peki güneşi?
    Düşündü saatlerce. Onun için güzel olan güzel doğan sadece güneş değildi. Onun için önemli ve çekici olan o güneşin sevgilisinin ağzından doğmasıydı. Güzel olan onun diliyle doğurduğu güneşti dünyaya onun gözünden bakmak onun pozitifliği ve sıcaklığında düşünmek o olmak...
    Güzel olan buydu işte...
    O olmak.. Onun gibi düşünebilmek yaşanan herşeyde onun beyni onun gözleri olmak..
    Aslında uzaklardaki o sevgili de güneşe kendi gözüyle bakmıyordu belki de..
    Belki de ona göre de perdeleri kapatın diyen sevgilinin gözünden güzeldi karanlıklar..
    Bu sabah perdeleri kapatın derken içimden;o sıcak ses de ’Günaydın bak ne güzel doğmuş bugün güneş...’ diyordu bana yumuşakça.
    Halbuki ben o güneşe bakayım diye kaç kişi dil dökmüştü bu sabah...
    Sonuç mu??

Güneş aslında çoktan doğmuştu birçok insanın dilinde..
    Ama ben o uzaktaki insanın dilinden doğan güneşi bekledim saatlerce..
    Çünkü benim için güzel olan sevgilinin gözüyle doğan güneşti belki de....

ALINTI

Şems-i Tebrizi

Az insan çok huzur!...

BİLSEYDİM BÜYÜMEZDİM

Acı veriyor bugünü yaşamak bilseydim büyümezdim.
    Vefa var sadakat gerçek ve aşk müspet sanırdım
    Kapılarımı her çalana açardım da her kapıyı utanmadan ben çalardım.
    Tek başıma kaldım bu koca denizde tek kürekli bir sandalda.
    İşte bir zamanlar ben böyleydim.
    Büyüdüm öğrendim. Böyle değilmiş.
    Bilseydim büyümezdim çünkü büyümesem bilmezdim.

aşk denen şeyin nasıl yok olduğunu gördüm.
    Namusun yok olduğunu vefanın hiç olduğunu ihanetin *** olduğunu bildim.
    Çünkü ben küçükken hiç ihanet denizinde yüzmezdim.
    Bilseydim büyümezdim çünkü büyümesem oralarda gezmezdim.

Dost denenin cellat olduğunu güneşin mum ışığında solduğunu gördüm.
    Elinde kalbi cebinde namusu aklında sus pusu gördüm.
    aşkını paraya tahvil edenleri onurunu mezara gömenleri gördüm.
    Keşke görmez olaydım çocuk kalaydım.

Beni nasıl kandırdıklarını gördüm beni nasıl inandırdıklarını.
    Sadece gerçek benimmiş en iyi onu gördüm.
    Göze kalem çeken acılar akla zincir vuran yaralar gördüm
    Varlığını satan yoksullar yokluğunu satan zenginler gördüm
    Keşke görmeseydim.
    Bilseydim büyümezdim çünkü büyümesem görmezdim.

Sabır emlakçılarını ihanet şakşakçılarını gördüm.
    Arkadaşını sevenlerden daha makbul sevgisini satanları gördüm.
    ‘Bizler’ ve ‘sizler’ diye bizi bölenlerin aslında ‘onlar’ olduklarını gördüm.
    Şikayete hakkım yok sustum tam ortasında durdum
    Yaşamak haram oldu nefes alırken öldüm.
    Bilseydim büyümezdim çünkü büyümesem ölmezdim.

Abdullah Özdoğan

Şems-i Tebrizi

Az insan çok huzur!...

.Surly. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

'' Bazen ilk görüşte bilirsin o insan senin kaderindir Bazen bir ömür ararsın bulunmaz "